Livemuziek
BNNVARA

Albin Lee Meldau verwerkte liefdesverdriet met Forget About Us

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Albin Lee Meldau verwerkte liefdesverdriet met Forget About Us

De Zweedse singer-songwriter Albin Lee Meldau stond vanochtend op het live podium van Jan-Willem Start Op! met Forget About Us.

Albin Lee Meldau timmert al sinds 2016 hard aan de weg van z'n muzikale carrière. Zo won hij in 2016 de Anchor Award op het Duitse Reeperbahn Festival, speelde hij een jaar later op het prestigieuze SXSW in Austin en trok hij in 2019 naar Nederland voor een show op Eurosonic. Op dit moment zou hij zomaar aan de vooravond van z'n grote internationale doorbraak kunnen staan. Zijn tweede Engelstalige album is namelijk onderweg en deze maakte hij met muzikanten die ook met Adele, Florence and the Machine en Lana Del Rey samenwerkten. Op dat album zullen we nog even moeten wachten, maar een goedvoorproefje is er al: Forget About Us. Hét nummer dat Albin Lee Meldau z'n eerste NPO Radio 2 TopSong opleverde.

Liefdesverdriet

In Forget About Us bezingt de singer-songwriter zijn liefdesverdriet. "Dit is een vrij nieuw nummer, ik schreef het zo'n 1,5 jaar geleden in Londen, samen met Jonathan Quarmby", legt Albin Lee uit. "Het gaat over wat je doet om iemand te vergeten."

Bekijk het optreden hieronder terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie