Livemuziek
BNNVARA

Bear's Den geeft voorproefje op nieuw album Blue Hours bij Giel

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bear's Den geeft voorproefje op nieuw album Blue Hours bij Giel

Het Britse folkduo Bear's Den maakt zich op voor de release van hun album Blue Hours. Bij Giel lieten ze onder andere een live-versie van de nieuwe single Shadows horen.

Bear's Den wist sinds de release van debuutplaat Islands in 2014 al flink indruk te maken met intieme folkliedjes, waar subtiele elektronische elementen aan worden toegevoegd. Het duo, bestaande uit Andrew Davie en Kevin Jones, toerde al in het voorprogramma van Mumford and Sons en zorgde voor fraaie optredens op onder andere Lowlands en Pinkpop.

Blue Hours

Op 13 mei verschijnt Blue Hours, naar eigen zeggen het meest persoonlijke album van Bear's Den tot nu toe. De leden geven aan dat de plaat draait om de momenten waarop je in bed ligt te peinzen en de gebeurtenissen van de dag probeert te verwerken. Met All That You Are en Spiders bracht het duo de afgelopen maanden al twee singles van de plaat uit. Nu is er ook het intieme Shadows.

Bij Giel speelde Bear's Den een live-versie van de nieuwe single. Bekijk het optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dew on the Vine

Naast die nieuwe single speelde Bear's Den ook een ouder nummer: Dew on the Vine. De track is afkomstig van het album Red Earth & Pouring Rain uit 2016.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Giel

Je hoort Giel maandag tot en met vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie