Livemuziek
BNNVARA

Racoons It's You Or Me begon met kippengeluiden

foto: Jan-Willem Start Op!
  1. Nieuwschevron right
  2. Racoons It's You Or Me begon met kippengeluiden

Zeg je 'Pa-kaaw!', dan zeg je Racoon. Tenminste, als je vanochtend Jan-Willem Start Op! hebt geluisterd. Even indrukwekkend als de live versie van It's You Or Me, was namelijk het schrijfproces van de band.

Waar andere gitaristen eindeloos tokkelen op hun gitaar om de juiste melodie te krijgen, doet Dennis Huige - Racoon gitarist - dat allemaal in z'n hoofd. "Dennis heeft aan niks een grotere hekel dan jammen", legt zanger Bart van der Weiden lachend uit. "Hij jamt in z'n hoofd. Wat anderen op een hele middag met z'n tweeën of drieën doen, dat doet Dennis niet. Hij doet dat gewoon in stilte, in z'n hoofd, alleen. En pas als hij echt iets moois heeft, dan komt hij ermee."

Kippengeluiden

Een stille-hoofd-jamsessie van Dennis vormde ook de basis van It's You Or Me. "Het begon met het riedeltje", vertelt Bart. Gekscherend maakte hij er kippengeluiden op. "Dat was eerst een grap en later dachten we: 'Het blijft wel lang in m'n hoofd hangen'." Hoewel de single is geschreven als ironische kijk op onze gulzig naar meer-maatschappij, vindt de band het eigenlijk nog veel leuker als iedereen z'n eigen invulling aan het nummer geeft.

Bekijk hieronder het live optreden:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag van 6.00 tot 9.00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie