Livemuziek
BNNVARA

Miss Montreal was 'niet zo happy' toen ze krachtige single Adem schreef

foto: Ben Houdijkfoto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Miss Montreal was 'niet zo happy' toen ze krachtige single Adem schreef

Vallen, opstaan en alles wat daarmee te maken heeft: Miss Montreal bezingt het in haar krachtige nieuwe single. Vanochtend hoorde je 'm live in Jan-Willem Start Op!

Drie jaar lang had Miss Montreal een single op de plank liggen. Eentje die ze ooit samen schreef met Glen Faria, maar waar ze achteraf toch niet gelijk blij mee was. "Ik dacht van: 'Mwah, ik weet niet of dit wel gaaf is. En nu jaren later doe ik exact wat ík leuk vind. Dus had ik zoiets van: 'Ja, ik wil dit doen'", legt Miss Montreal uit. Na al die jaren heeft de zangeres namelijk haar pad gevonden in de Nederlandse taal en zingt ze hoe ze is en hoe ze wil. Ze schreef het nummer in een minder vrolijke periode in haar leven. "Iedereen is weleens niet zo happy en ik was toen ook even niet zo happy", vertelt ze.

Pieken, dalen en relaties

Het was ook de periode dat ze besloot van Engelstalige liedjes over te stappen op Nederlandstalige. Dit nummer, Adem, was het eerste liedje dat ze toen schreef. Een lied over alles wat met vallen en opstaan te maken heeft. Het gaat over pieken en dalen, over relaties, in gevecht met jezelf zijn, maar ook over groeien. En dat groeien gebeurt alleen als je een momentje neemt om adem te halen.

Bekijk haar volledige optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie