Livemuziek
BNNVARA

Vriendschap inspiratie voor Voltage's nieuwe Leave It All Behind: 'Beste vriend is militair'

foto: Ben Houdijkfoto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Vriendschap inspiratie voor Voltage's nieuwe Leave It All Behind: 'Beste vriend is militair'

De scheurende gitaren van Voltage maakten vanochtend een pitstop bij Jan-Willem Start Op! Op de bühne van de ochtendshow speelden zij hun gloednieuwe single Leave It All Behind.

Leave It All Behind gaat over de vriendschap tussen leadzanger Dave Vermeulen en zijn beste vriend, die militair is. “Ik probeer de gelijkenissen tussen onze twee totaal verschillende werelden in deze song te verwerken”, vertelt Dave. “Ik ben als muzikant vaak van huis en hij ook, nu zit hij bijvoorbeeld voor zes tot acht weken in Canada.”

Fortunes & Willows

De single is een veelbelovend voorproefje op hun nieuwe album Fortunes & Willows, dat ze 12 april zullen releasen. Het jaar mag dan net begonnen zijn, de band maakt meteen een vliegende start: "De album release show in Tivoli was in een moordend tempo uitverkocht", vertelt Dave stralend. Daarbij mag Voltage zich vanaf vandaag ook nog eens dé huisband van De Nationale Popquiz van NPO Radio 2 noemen, zo maakten Jan-Willem en Jeroen vanochtend bekend.

Bekijk het optreden van vanochtend hieronder terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie