Livemuziek
BNNVARA

Acda en de Munnik: 'We misten elkaar heel erg'

foto: Roger Nevefoto: Roger Neve
  1. Nieuwschevron right
  2. Acda en de Munnik: 'We misten elkaar heel erg'

Acda en de Munnik is terug! Een paar uur na het bekendmaken van hun reünie staan ze al live op de bühne van Jan-Willem Start Op. Mét een gloednieuwe single genaamd: Morgen Wordt Fantastisch.

Niet alleen wij hebben Acda en de Munnik vreselijk gemist nadat ze in 2015 besloten te stoppen. Ook Thomas Acda en Paul de Munnik misten na al die jaren Acda en de Munnik. "In de coronatijd zat iedereen thuis en kon je niks, en ja dan ga je wat over dingen nadenken. En eigenlijk misten we elkaar gewoon heel erg", vertelt Paul. "We hadden ineens wél tijd om, 1,5 meter van elkaar af, aan het water te gaan zitten met een thermoskan koffie, die Thomas heel lief had gezet. En het gewoon eens te hebben over dingen. Dat deden we wekelijks en toen kwamen we eigenlijk weer op een niveau dat we dachten: 'Dit hebben we gewoon gemist, laten we eens kijken wat er nog te halen valt.'"

'Daar werd alles duidelijk'

Een weekendje Ameland met Maan en Typhoon gaf de doorslag. "Daar werd het duidelijk: we besloten dat het tijd werd voor een reünie op een plek waar we nog niet eerder hebben gespeeld", vertelt Thomas. En zo wil het dat Acda en de Munnik na acht jaar weer samen optreedt. Vanochtend bij Jan-Willem Start Op! met de nieuwe single Morgen Wordt Fantastisch. En op 28 oktober in de Ziggo Dome met hun oude repertoire én nieuwe muziek.

Bekijk hun live optreden hieronder terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie