Livemuziek
BNNVARA

Tranentrekker op het nieuwe album Suzan en Freek is een muzikaal monumentje

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Tranentrekker op het nieuwe album Suzan en Freek is een muzikaal monumentje

Sinds vandaag is het gloednieuwe album Dromen In Kleur van Suzan & Freek uit. In Jan-Willem Start Op trapten ze de release af door niet één, maar twee(!) nummers van het album live te spelen.

Tot in de late uurtjes zat Freek Spotify nog te F5'en en de reacties te lezen. "Het is heel leuk om te lezen dat mensen al helemaal hun eigen verhaal hebben bij bepaalde liedjes. Dus dat is heel bijzonder. We hebben natuurlijk zo lang aan die liedjes gewerkt en nu zijn ze niet alleen meer van ons", legt Freek uit.

Muzikaal monumentje moeder

Eén liedje sprong er voor veel fans gelijk uit. Dat is Lichtje Branden, een muzikaal monumentje voor de moeder van Suzan. Zij brandt altijd een kaarsje als Suzan en Freek iets spannends hebben. "Dus bijvoorbeeld voor vanochtend brandt er waarschijnlijk ook een kaarsje. En dat vonden we zoiets moois, zoiets hoopvols", legt Freek uit. Dat resulteerde in het nummer, die ook bij veel NPO Radio 2 luisteraars meteen veel emoties en herkenning opriep. "Ik vind het een heel mooi symbolisch iets, ik vind het heel hoopvol, zo'n lampje", legt Suzan uit.

Bekijk hun live optreden hieronder terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie