Livemuziek
BNNVARA

Orange Skyline is terug van weggeweest

foto: Giel (BNNVARA)
  1. Nieuwschevron right
  2. Orange Skyline is terug van weggeweest

Ze hebben het hartstikke druk met allerlei optredens in aantocht en binnenkort volgt er ook nog een nieuw album. De band Orange Skyline is weer helemaal terug! Afgelopen maandag stonden ze bij Giel op de Speelplaats en speelden ze onder andere de nieuwe single 'Modern Times'.

Normaal gezien komt de inspiratie voor een Orange Skyline nummer uit de akoestische gitaren, maar bij de nieuwe single begon het allemaal met een drumgroove die zanger Stefan van der Wielen tijdens de jamsessies hoorde. Hij zegt hierover: "Soms ontstaat een liedje gewoon op je zolderkamer met een akoestische gitaar, en soms als je gewoon wat aan het klooien bent." Dat geklooi heeft ervoor gezorgd dat er weer een frisse nieuwe single uit is gekomen en de live-uitvoering daarvan kan je hieronder luisteren!

Modern Times

Uiteraard speelde de band ook een nummer uit de NPO Radio 2 Top 2000. De keuze viel op Let Me Entertain You van Robbie Williams. Volgens Giel verdient het nummer meteen een vaste plek op de setlist van de band. Bekijk het optreden hieronder!

Let Me Entertain You

Giel

Je hoort Giel maandag tot en met vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.


Ster advertentie
Ster advertentie