Livemuziek
BNNVARA

Jaap Reesema live met kippenvel-cover van Grijs

foto: Jan-Willem Start Op!foto: Jan-Willem Start Op!
  1. Nieuwschevron right
  2. Jaap Reesema live met kippenvel-cover van Grijs

Na het succes in Beste Zangers bracht Jaap Reesema de cover van Grijs uit. En vanochtend hoorde je 'm live in Jan-Willem Start Op!

Nielson schreef Grijs vlak na het overlijden van zijn beste vriend en neef Nathan. Tijdens een periode van diepe rouw, verwerkte hij zijn verdriet door muziek te maken. Dat leverde de EP Grijs op, die hij uitbracht onder de naam Niels Littooij. De titeltrack van deze bijzondere EP coverde Jaap Reesema in Beste Zangers. "Het is een heel persoonlijk liedje. Dan is het wel spannend, als dat zo dichtbij hem ligt, om dat dan te gaan coveren. En hoe komt dat dan over?", vertelt Jaap Reesema. "Maar ik kreeg ook super lieve berichtjes na de uitzending van Nielson. Die zei: 'Joh, ga ervoor. Ik vind het prachtig, Nathan gaat het mooi vinden'."

'Er is een beetje om gevochten'

Jaap Reesema was niet de enige van dit Beste Zangers clubje die Grijs graag wilde coveren. "Ik wilde deze ook heel graag hebben en eigenlijk wilde iedereen hem wel graag hebben", vertelt Jaap. "Dus er is een beetje om gevochten. En ik heb hem gelukkig gekregen, omdat ik dit gewoon een heel, heel sterk liedje vind. Dus voor mij was dit, dat merkte ik ook wel toen ik hem gezongen had, dat er wel iets gebeurde. Dat was wel een moment, dus ik ben er heel blij mee."

Bekijk zijn live optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie