Livemuziek
BNNVARA

DI-RECT speelt langverwachte album Sphinx live in Jan-Willem Start Op!

foto: Jan-Willem Start Op!
  1. Nieuwschevron right
  2. DI-RECT speelt langverwachte album Sphinx live in Jan-Willem Start Op!

DI-RECT Jan-Willem Start Op! speelt de band zes(!) nummers van hun gloednieuwe plaat Sphinx live.

Na de release van Soldier On in 2020 moesten we even wachten op een nieuw album van de mannen van DI-RECT. Maar daar is 'ie dan hoor, op 8 maart 2024, brengen zij Sphinx uit. De live geboorte is te volgen op NPO Radio 2, onder toeziend oog van een paar héle gelukkige luisteraars, speelt de band bijna hun hele nieuwe plaat live.

'Altijd fris en nieuw'

Spanning voor de release voelen de bandleden niet. "Ik moet zeggen dat ik er - heel eerlijk gezegd - niet zo bovenop zit", vertelt Marcel. "Want een plaat blijft een momentopname, vanaf dit moment gaat het ook leven. Toen we voor het eerst Through The Looking Glass speelden duurde 'ie 3,5 minuut en nu duurt 'ie 7 minuten. Dat is echt zo'n live bonanza. En er staan een paar liedjes op deze plaat die dat ook heel erg in zich hebben, om dat te gaan doen. En dan blijft die muziek dus altijd fris en nieuw, dus dat voelt heel erg lekker."

Nog even mee- of nagenieten van het mini-concert van DI-RECT? Dat kan hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie