Livemuziek

Jeangu Macrooy zijn tweelingbroer kan ook zingen, en hoe!

foto: Giel (BNNVARA)foto: Giel (BNNVARA)
  1. Nieuwschevron right
  2. Jeangu Macrooy zijn tweelingbroer kan ook zingen, en hoe!

Een paar weken geleden stond Jeangu Macrooy live op de Speelplaats bij Giel, nu is het tijd voor zijn 5 minuten later geboren tweelingbroer Xillan. Ook hij maakt muziek en speelt zijn nieuwste single live.

Het nummer Crowning Gods gaat over de heftige polarisatie die hij merkt in de samenleving. In de tekst zingt hij: 'We crown our own Gods, but when we die, what will become of our Gods? Who will write their laws?' En dat is de basis voor dit krachtige nummer over macht en misbruik. Bekijk het optreden hieronder:

Crowning Gods

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voor zijn cover uit de NPO Radio 2 Top 2000 is het voor Xillan erg belangrijk om een artiest te kiezen die echt iets voor hem betekent. Dat doet Billie Eilish zeker. Het is voor hem een inspirerende songwriter waarvan de nummers lezen als een dagboek, waarin hij zich persoonlijk herkent.

Xillan leest het nummer Everything I Wanted als een bladzijde uit zijn eigen dagboek. Een zwarte bladzijde. In het begin van zijn twintiger jaren was Jeangu al in Nederland, maar kreeg Xillan te maken met depressieve, eenzame gedachtes. Hij ontdekte toen het nummer en sindsdien hecht de zanger veel waarde aan dit nummer en dat hoor je in deze cover van Everything I Wanted.

Bekijk het optreden hieronder:

Everything I Wanted (cover)

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Giel

Je hoort Giel maandag tot en met vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie