Livemuziek
BNNVARA

Meskerem Mees is hét nieuwe talent uit België

foto: Giel (BNNVARA)
  1. Nieuwschevron right
  2. Meskerem Mees is hét nieuwe talent uit België

De winnaar van het Belgische podiumconcours Sound Track, nummer 1 met haar debuutsingle bij De Afrekening van Studio Brussel, en de eerste plek in Humo's Rock Rally. België is fan van Meskerem Mees. En Giel ook!

Meskerem Mees is in 1999 geboren in Addis Abeba, Ethiopië. Als ze 10 maanden oud is komt ze via adoptie terecht in Merendree bij het Belgische Gent. Na haar middelbare school gaat ze voor een jaar naar Denemarken omdat ze niet weet welke kant ze op wil met haar leven. Hier schrijft ze nieuwe nummers en laat haar oude nummers voor het eerst aan publiek horen.

Beluister het interview met Meskerem Mees

Where I'm From

Haar debuutalbum Julius is afgelopen november uitgekomen. De single Where I’m From speelt ze live op de Speelplaats bij Giel. Het nummer gaat niet over haar geboorteland Ethiopië, maar over de wondere wereld in haar hoofd. Beluister het hieronder!

En nog een tip van Giel: stem Where I'm From de Verrukkelijke 15 in!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Let It Be (The Beatles cover)

Voor haar cover uit de NPO Radio 2 Top 2000 kiest Meskerem voor een nummer van The Beatles. Gewaagde keuze, maar ze maakt er samen met cellist Frederik een compleet eigen versie van!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Giel

Je hoort Giel maandag tot en met vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie