Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

VanVelzen speelt nieuwe single live

  1. Nieuwschevron right
  2. VanVelzen speelt nieuwe single live

Roel van Velzen spaarde vanochtend kosten nog moeite. Hij nam in alle vroegte z'n volledige band mee en speelde zijn nieuwe single 'Only Flames (Running High)' live bij Jan-Willem Start Op!

Roel schreef dit nummer toen hij zelf middenin een relatiecrisis zat. Al realiseerde hij zich dat pas tijdens het schrijven. "Dit was het eerste moment dat ik doorhad 'dit is echt mis'", vertelt hij. Zijn toenmalige vrouw wist dat hij met dit nummer bezig was. Ze kwam op een gegeven moment om de hoek van zijn studio kijken, om hem te vertellen dat hij iets moois aan het maken was. "Die heeft op een gegeven moment wel gezegd: 'Graag gedaan voor de inspiratie'."

Bijzonder aan het nummer is dat er twee versies van zijn uitgebracht. Een 'Flying High' en een 'Running Low' variant. VanVelzen: "Dat is ook zoals het proces ook gaat. Het ene moment voel je je goed, denk je dat het goed komt, voel je je opgelucht en denk je: 'Ik ga door met mijn leven'. En op het andere moment denk je: 'Ja, het is allemaal best kut.'"

Check hieronder hoe die 'Flying High' versie live klonk:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie