Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

Désirée kon niet meer op haar benen staan na 5000 km roeien

  1. Nieuwschevron right
  2. Désirée kon niet meer op haar benen staan na 5000 km roeien

Na 54 dagen, 20 uur en 12 minuten roeien, zette Désirée Kranenburg weer voet aan wal. Afgelopen vrijdag kwamen de Dutchess of the Sea aan en die eerste stappen op het vaste land waren best even wennen. "Het is alsof je vreselijk gezopen hebt, joh", legt Désirée uit.

Met een kleine 5000 kilometer in de armen kwam Désirée vrijdag in het pikkedonker aan op het eiland Antigua. "In ene begint het gebrul vanaf de kant, waar de vier heren van ons stonden. En dan gaan de flares aan, de fakkels aan. Dat is gewoon zo ongelofelijk mooi kicken", vertelt Désirée. Samen met vriendinnen Astrid, Remke en Bela trok Désirée afgelopen maanden de Atlantische Oceaan over. Enkel en alleen met een roeiboot. Deze Dutchess of the Sea deden mee aan de zwaarste roeiwedstrijd ter wereld, de Talisker Whiskey Atlantic Challenge. Ze zamelden met hun deelname 65.000 euro in voor ALS Nederland en The Plastic Soup Foundation.

Niet meer kunnen lopen

"Je gaat echt gewoon onderuit, joh", vertelt Désirée over haar eerste stappen aan wal. De Dutchess of de Sea moesten dan ook heel voorzichtig van boord gehaald worden. "Je bent net een soort van aapje. Met je armen zo en je loopt een beetje wijdbeens met kromme benen richting een podium. Je evenwicht is vreselijk in de war, je bent helemaal aangepast op die beweging."

Check hieronder het hele gesprek:

Foto omslag: eigen foto

Ster advertentie
Ster advertentie