Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

Rik van de Westelaken over zijn nieuwe rol als presentator van "Wie is de Mol?"

  1. Nieuwschevron right
  2. Rik van de Westelaken over zijn nieuwe rol als presentator van "Wie is de Mol?"

Het is al jaren niet meer weg te denken van de buis en de complottheorieën vliegen je alweer om de oren. Morgenavond begint het nieuwe seizoen van Wie is de Mol. Mét een gloednieuwe presentator: Rik van de Westelaken.

Rik neemt het stokje over van Art Rooijakkers, en dat zijn nogal grote schoenen om te vullen. Het nieuwe seizoen is daarom niet alleen spannend voor de kandidaten, maar ook voor de nieuwe presentator.

Zo vond hij de eerste keer 'executie' wel een heel spannend moment. Niet alleen omdat dit in één keer goed moet gaan, maar ook omdat het allemaal afhangt van die ene laptop waarop hij de naam van kanditaten in vult. Die laptop geeft vervolgens aan of een kandidaat mag blijven of naar huis moet.

Om wat van zijn eigen spanning weg te nemen, besloot Rik daarom vooraf een keer te oefenen met de laptop. Een slimme keuze, want dat ging niet meteen goed: “Ik weet nog dat bij de eerste keer proberen, dat hij vastliep. En ik dacht: ‘Nee!’. Dit moeten we niet hebben”, vertelt hij.

Het spannendste moment voor Rik van de Westelaken als nieuwe presentator van WIDM

Quote

“Voor het eerst kwam ineens het gevoel terug van toen ik zelf kandidaat was.

Tijdens de opnames vond hij dit dan ook een van de spannendste momenten. “Voor het eerst kwam ineens het gevoel terug van toen ik zelf kandidaat was. Dat gevoel hebben jullie ook gehad, dat je op die stoel zit en dat je niet wilt dat het over is. Dat je door bent, dat het spel nog doorgaat.” Ineens was hij zelf de persoon die kandidaten ging vertellen of ze door zijn of niet.

Het sausje van Rik

Of Rik het anders gaat doen dan Art Rooijakkers? “Dat is iets wat ik moeilijk vind te zeggen, dat moeten jullie maar bepalen.” Rik van de Westelaken heeft zelf als kijker genoten van alle presentatoren van Wie is de Mol. "Iedereen doet het op zijn eigen manier. Ik ben anders al die andere en ik doe het op mijn manier. En ik hoop alleen maar dat iedereen dat bevalt."

Rik doet het op zijn eigen manier

Kijk het hele interview met Rik van de Westelaken hier terug:

Ster advertentie
Ster advertentie