Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

Steun onze 'Gas Op Die Lolly' petitie

  1. Nieuwschevron right
  2. Steun onze 'Gas Op Die Lolly' petitie

We zijn een petitie gestart in Jan-Willem Start Op! om gedupeerde Groningers te steunen. "Dit kan zo niet langer", besloot Jan-Willem vanochtend. Met de petitie willen we de aardbevingsproblematiek op de agenda van de Tweede Kamer krijgen.

In Jan-Willem Start Op! volgen we al een week de wanhoopsactie van Dhani Hoekstra. Een gedupeerde Groninger die door de trage afhandeling van de aardbevingsproblematiek geen uitweg meer zag en in hongerstaking is gegaan. “Ik zit met jouw situatie in de maag”, vertelde Jan-Willem aan Dhani. Zijn verhaal raakte hem enorm, maar de gezondheid van de 41-jarige Hoekstra baarde hem zorgen.

Daarom willen we hem overhalen te stoppen met zijn hongerstaking en roepen we de ‘Gas Op Die Lolly’ petitie in het leven. Door middel van een petitie willen we deze nijpende kwestie op de agenda van de Tweede Kamer krijgen. Zo vertelde Jan-Willem vanochtend: “Het verhaal van Dhani en de machteloosheid van gedupeerden die hij vertegenwoordigt, heeft mij geraakt. De aardbeving trof eerst de huizen en nu ook de hoofden en harten van de mensen. Zij zijn vaak de wanhoop nabij en kunnen geen kant op. Dit kan zo niet langer!”

In de petitie pleiten we voor een snellere en menselijkere aanpak. Bij deze noodsituatie hoort een (nood-)wet. Bij 40.000 ondertekeningen willen we petitie overhandigen aan de Tweede Kamer. De petitie steunen? Dat kan hier: www.gasopdielolly.petities.nl.

Beluister hieronder het hele fragment:

Jan-Willem en Jeroen startten petitie om Dhani en andere gedupeerden te steunen

Ster advertentie
Ster advertentie