Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

Groningse Dhani ten einde raad en daarom in hongerstaking

  1. Nieuwschevron right
  2. Groningse Dhani ten einde raad en daarom in hongerstaking

Dhani Hoekstra ging gisteren in hongerstaking om aandacht te vragen voor de aardbevingsproblemen. Die ondervind hij zelf ook, zijn huis heeft zoveel schade opgelopen dat hij het moet verkopen. "Helaas is de hongerstaking een noodgreep", vertelt Dhani.

Elke dag onder druk

Het huis van Dhani en zijn vrouw zit vol scheuren door de aardbevingen. Dat levert hen een hoop stress op. Zelfs zo erg dat ze er beide niet meer door kunnen werken. Toch vindt Dhani dat nog niet het ergste. “Wat nog veel erger is, zijn de psychische problemen. Dat je hier gewoon elke dag onder druk staat", vertelt hij.

Hongerstaking

Om die reden is Dhani nu in hongerstaking gegaan en hoopt hij dit zo lang mogelijk vol te houden. Hij voelt zich hiertoe genoodzaakt en hoopt uiteindelijk in gesprek te kunnen met de landelijke politiek. Zodat hij samen met hen kan kijken hoe ze de gevallen in Groningen die tussen wal en schip vallen zo snel mogelijk kunnen helpen. “Ik kan je wel vertellen dat dit, het feit dat je een tijd niet gaat eten, misschien zelfs wel minder heftig is dan al die jaren dat wij al wachten en al die onzekerheid", vertelt hij.

Hoe zijn eerste dag hongerstaking is bevallen? Check het hieronder.

Foto omslag: De Monitor

Ster advertentie
Ster advertentie