Jan-Willem Start Op

Wanneer Rutte voor het laatst de slappe lach had?
BNNVARA

  1. Nieuwschevron right
  2. Wanneer Rutte voor het laatst de slappe lach had?

'Wanneer heb je voor het laatst gehuild?' Deze opmerkelijke vraag stelde Baudet gisteravond aan Rutte tijdens het veelbesproken debat in Pauw. Daarom vroegen we de minister-president vanmorgen in Jan-Willem Start Op! meteen even wanneer hij voor het laatst de slappe lach had.

Vandaag mogen we weer naar de stembus voor de Europese verkiezingen. Traditiegetrouw waren daarom gisteravond de lijsttrekkersdebatten op televisie. Ook was er een redelijk nieuw concept te zien: het debat tussen enkel Baudet en Rutte bij Pauw. Er was veel te doen over dit een-op-een debat, maar Jan-Willem beviel dit eigenlijk wel goed. Rutte zelf ook, die had in 2012 namelijk al het idee om zoiets te doen. "En dat is me eigenlijk nooit gelukt in al die jaren, maar nu had ik hem uitgedaagd en hij zei: 'Ja'. En Pauw vond het ook een leuk idee", vertelt de premier.

Meest opvallende moment van het debat was toch wel de persoonlijke vraag die Baudet aan Rutte stelde. Hij vroeg wanneer Rutte voor het laatst gehuild had en daarom vroegen Jan-Willem en Jeroen de minister-president vanochten wanneer hij voor het laatst de slappe lach had. "Heel vaak", vertelt Rutte. "Vooral op momenten dat dingen helemaal mis gaan. Dan lig ik als eerste in een deuk, dat zijn eigenlijk de mooiste momenten. Niks zo mooi als dingen die misgaan." Of Mark Rutte dan ook van die grappige filmpjes op YouTube kijkt van boten die tegen dingen aan knallen? "Ja, ja, ja, zeker. Of van buitenlandse collega's die fouten maken. Of vallen bij het verlaten van een auto."

Beluister hieronder het hele gesprek:

Foto: Arenda Oomen

Ster advertentie
Ster advertentie