Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

Om 17.15 uur groot eerbetoon aan George Kooymans

  1. Nieuwschevron right
  2. Om 17.15 uur groot eerbetoon aan George Kooymans

Door heel Nederland zal vanmiddag een groot eerbetoon aan George Kooymans te horen zijn. Kerkklokken, draaiorgels, op de radio: overal waar het kan klinkt om 17.15 uur 'Radar Love'.

Vorige maand werd bekend dat de oudste Nederlandse rockband ermee stopt, omdat oprichter George Kooymans ziek is en niet meer kan optreden. Nieuws dat erin hakte voor groot Golden Earring fan Yvonne van der Geest. Daarom besloot ze dat het tijd was voor een actie. "Dat was één nacht heel slecht slapen en denken: 'We moeten wat gaan doen hiermee'. Want zo kan het niet eindigen voor deze band", vertelt Yvonne in Jan-Willem Start Op.

Van Groningen tot Curaçao

Vandaag, 11 maart, is de verjaardag van George Kooymans. Yvonne besloot dat dit dé dag van het eerbetoon moet zijn. Om 17.15 uur zal er op allerlei plekken 'Radar Love' te horen zijn. Zo doen de Martinitoren in Groningen, het stadhuis in Geleen, het Zuiderpark in Den Haag en radiostations in Curaçao en België mee. Waarom juist dít nummer? "Omdat dat toch het nummer dat het meest bekend is, zowel in Nederland als internationaal. Ze hebben daar toch eigenlijk wel de grootste succesen mee behaald", legt Yvonne uit.

​Check hieronder het hele fragment:

Ster advertentie
Ster advertentie