Naar homepage
Jan-Willem Start Op

Roze auto's veroorzaken de meeste aanrijdingen
BNNVARA

  1. Nieuwschevron right
  2. Roze auto's veroorzaken de meeste aanrijdingen

Uit nieuwe cijfers van verzekeraars blijkt: bestuurders van roze auto's veroorzaken de meeste aanrijdingen. Hoe dat kan? We vroegen het verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen.

"Soms zijn dingen heel lastig te verklaren en dit is er één", vertelt Tertoolen. Eén verklaring zou volgens hem kunnen zijn dat roze behoort tot de warme kleuren, net als geel en oranje. "Die roepen wel iets meer aggressie op bij weggebruikers", legt de verkeerspyscholoog uit. "Maar het gekke is juist dat oranje en geel heel laag scoren op de ongevallenlijst en dat het ook nog eens gaat over roze auto's die zelf de ongelukken veroorzaken. Dus het gaat dan niet gelijk om de agressie van anderen."

Een logischere verklaring zou volgens Tertoolen te maken hebben met het type roze auto dat volgens het onderzoek vooral veel aanrijdingen veroorzaakt. "Dat is een Chevrolet. Ik denk eerder dat die auto's heel weinig op de weg zitten en dat die mensen heel weinig rijden. Dat zou kunnen bijdragen aan het feit dat ze meer ongelukken maken", legt hij uit.

​Check hieronder het hele fragment:

Ster advertentie
Ster advertentie