Jan-Willem Start Op

Frans Bauer over plagiaat: "Kan nou eenmaal gebeuren"
BNNVARA

  1. Nieuwschevron right
  2. Frans Bauer over plagiaat: "Kan nou eenmaal gebeuren"

Vorige week bracht Frans Bauer zijn nieuwe plaat 'Leugentje om Bestwil' uit, maar al gauw verschenen er berichten over het feit dat deze erg lijkt op 'Meidengroep' van Kinderen voor Kinderen. Heeft Frans nu plagiaat gepleegd?

"Ik heb het niet gedaan, ik heb het lied ook niet geschreven", legt Frans Bauer uit in Jan-Willem Start Op. "Ik ben zanger." Een aantal maanden geleden kreeg Frans Bauer 'Leugentje om Bestwil' voor het eerst te zien en hij was meteen verliefd op het nummer.

Op een gegeven moment bereikten de berichten over het plagiaat ook Frans Bauer zelf. "Ja, het kan nou eenmaal gebeuren", vertelt Frans. "Ik bedoel er zijn genoeg voorbeelden van tekstschrijvers die dit ook is overkomen, dat doe je niet bewust."

Dit voorval heeft er dan ook niet voor gezorgd dat het vertrouwen van Frans in de tekstschrijver, Jeff Weber, is geschaad. "Op dit moment is hij een van de beste Nederlandse schrijvers", legt Frans uit. "Hij is daar natuurlijk ook stuk van. (...) Hij is daar met heel veel liefde mee bezig geweest, het is nooit zijn bedoeling geweest om iemand zijn nummer af te pikken."

​Check hieronder het hele gesprek:

Ster advertentie
Ster advertentie