Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

Veiling levert €5432,10 op voor Campagneteam Huntington

  1. Nieuwschevron right
  2. Veiling levert €5432,10 op voor Campagneteam Huntington

De laatste minuten van de veiling van Jan-Willem en Jeroen waren bloedstollend. Vlák voor de veiling sloot, overbood luisteraar Bart het hoogste bod met €5432,10.

Vorige week vrijdag gaf Spike van Zoest het officiële startschot van de gitaarveiling in de ochtendshow. Een week lang kon er geboden worden op een stratocaster, die gitaarbouwer Viktor Mei volledig maakte van stempotloden. Dat kon hij doen met de hulp van NPO Radio 2 luisteraars. Na een oproepje in de ochtendshow werd hij overladen met stempotloden. De volledige opbrengst van de veiling gaat naar Campagneteam Huntington. Een organisatie die als doel heeft onderzoek te financieren die een geneesmiddel voor Huntington, een combinatie van ALS, Parkinson en Alzheimer, tot gevolg heeft.

Belletje Melanie gaf de doorslag

De laatste minuten van de veiling waren bloedstollend. Lang stond bieder Frans bovenaan met een bod van €5.000, maar in de laatste seconden werd hij overboden door luisteraar Bart. "Ik hoorde Melanie afgelopen woensdag op de radio, dat was voor mij wel een beetje doorslaggevend. Dat ik dacht van: 'Dit is wel echt een heel mooi initiatief", vertelt Bart. Hij probeert zijn vrouw al een tijdje zover te krijgen dat hij een paar gitaren aan de muur mag hangen. "Daar is zij een beetje op tegen. Maar toen zei ze: 'Nou als je die koopt, dan mag 'ie aan de muur.'"

Bekijk de bloedstollende ontknoping hieronder:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie