Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

De drie mensen waar het vandaag over gaat

  1. Nieuwschevron right
  2. De drie mensen waar het vandaag over gaat

Het is 12 december. De dag dat de Britten naar de stembus gaan én de dag dat je vanaf 11.00 uur kunt checken of jouw nummer in de Top 2000 staat via 'https://staatieindetop2000.nporadio2.nl'. Wie vandaag de hoofdpersonen van het nieuws zijn?

Johnson en Corbyn

Voor de derde keer in vijf jaar tijd gaan de Britten naar de stembus. Vandaag om een nieuw parlement te kiezen. De grote vraag is natuurlijk: wie gaat het worden? Premier Boris Johnson van de Conservatieve Partij of Jeremy Corbyn van de Labour Partij?

Nabil B.

Want hoe moet het verder met de verdediging van de kroongetuige in de zaak rondom Ridouan Taghi, na de moord op advocaat Derk Wiersum? Daarover praat de rechtbank in Amsterdam vandaag. De advocaat blijft namelijk anoniem en nu gaan ze dus uitzoeken hoe die rol eruit gaat zien.

Ruud de Wild

En natuurlijk onze collega Ruud de Wild. De afgelopen 10 jaar is het aantal daklozen verdubbeld naar bijna 40.000 mensen. Daarom maakt Ruud vanmiddag zijn programma vanuit de daklozenopvang Het Stoelenproject in Amsterdam. Je krijgt in zijn uitzending een inkijkje in het leven van een dakloze én een akkoestisch optreden van Voedselbank ambassadeur René Froger.

​Foto: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie