Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

Wat is er nu bekend over de schietpartij in Utrecht?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er nu bekend over de schietpartij in Utrecht?

De ochtend na de zwarte dag in Utrecht bellen we met Yelle Tieleman. De AD verslaggever heeft het laatste nieuws over de schietpartij van gisteren.

"Wat we tot nu toe weten is dat de verdachte, Gökmen T., een reeks geweldsincidenten op zijn naam heeft staan", vertelt Tieleman. Zo heeft de verdachte een jaar geleden in dezelfde week al eens op mensen geschoten en heeft hij politieagenten in het gezicht gespuugd. De man wordt in berichten omschreven als een 'volslagen idioot'. "De ene dag was hij een vrome moslim en een paar dagen later zat hij zelf weer aan de drugs", legt Tieleman uit.

Gisteren werd er ook gesproken over een relatie tussen de verdachte en één van de slachtoffers, maar Yelle Tieleman weet inmiddels dat die er niet is: "Wij hebben gisteravond ook de vrouw gesproken die in deze verkrachtingszaak het slachtoffer is. Zij zat niet in die tram. Dat is toch wel belangrijk om te stellen denk ik." De slachtoffers blijken vooralsnog dus willekeurig te zijn.

Van de andere twee verdachten die opgepakt zijn is nog niet veel bekend. "Daar weten we nog helemaal niets van", vertelt Tieleman. "Dat wordt ook de vraag van vandaag: 'Wat is hun rol hierbij?'"

Luister hieronder het hele gesprek:

Foto omslag: Yelle Tieleman

Ster advertentie
Ster advertentie