Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

De enige reden dat café-eigenaar Florent opening terras aandurft

  1. Nieuwschevron right
  2. De enige reden dat café-eigenaar Florent opening terras aandurft

Na ruim een half jaar is het vandaag weer mogelijk om een terrasje te pakken. Ook café-eigenaar Florent van der Staak opent om 12.00 uur zijn terras. "We hebben erover nagedacht om niet open te gaan, maar dat is toch zonde", legt hij uit in Jan-Willem Start Op.

Bijna een jaar geleden belden Jan-Willem en Jeroen met Florent van der Staak, NPO Radio 2 luisteraar en eigenaar van café Kanaalzicht in Utrecht. Toen werden de cafés ook weer geopend na een lockdown, maar afgelopen lockdown heeft Florent heel anders ervaren dan de eerste. "Het was vooral saai", vertelt hij. "Je doet zeven maanden helemaal niks. We hadden bij de eerste lockdown alles al een beetje geschilderd en opgeknapt en toen kwam onverwachts de tweede lockdown. En dan doe je dus helemaal niks meer."

'Enige reden dat we het aandurven'

Niet alle cafés openen vandaag hun terrassen en ook Florent heeft even getwijfeld. "We hebben erover nagedacht om niet open te gaan, maar dat is toch zonde", vertelt hij. "We denken dat het op ons terras veiliger is dan ergens anders. En dat is ook eigenlijk de enige reden waarom we het aandurven. Hier is controle en ergens anders is geen controle." Financieel zal de opening van de terrassen tussen 12.00 en 18.00 uur volgens Florent nog geen zoden aan de dijk zetten voor de horeca. "Maar dit is wel het begin naar het normale", legt hij uit.

Check hieronder het hele gesprek:

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie