Jan-Willem Start Op

Big Brother had nazorg moeten verplichten volgens medebedenker Paul Römer

BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Big Brother had nazorg moeten verplichten volgens medebedenker Paul Römer

Het is inmiddels al twintig jaar geleden dat Big Brother voor het eerst werd uitgezonden. Het programma werd onmiskenbare televisiegeschiedenis. Of medebedenker Paul Römer achteraf iets anders had gedaan?

Geen moment getwijfeld

Al voordat het programma op televisie kwam, werden de makers overladen met kritiek in de media. "We hebben eigenlijk geen moment getwijfeld dat datgene wat we gingen doen bij lange na niet zo gevaarlijk was als men in de krant schreef", legt televisieproducent Paul Römer uit.

Quote

Achteraf hadden we dat misschien dwingender moeten doen.


Dwingendere nazorg

Of hij achteraf tóch niet iets anders had gedaan? "Eigenlijk, als ik erover terugdenk, zou ik niet weten wat ik anders zou moeten doen", vertelt hij. "Nouja, misschien één ding. Het was inderdaad voor het eerst dat we zo'n programma maakten. En achteraf blijkt dat we nog zorgvuldiger hadden moeten zijn in de nazorg van die mensen. Misschien hadden we iets strenger voor ze moeten zijn." Ze hebben de deelnemers van het programma de optie gegeven om, nadat ze het huis verlieten, bij de psycholoog te komen. "Achteraf hadden we dat misschien dwingender moeten doen. En tegen die mensen moet zeggen dat ze verplicht waren om in nabewerking te komen."

Check hieronder het hele gesprek:

Foto omslag: ANP Kippa.

Ster advertentie
Ster advertentie