Naar homepage
Jan-Willem Start Op

Erik Dijkstra keek FC Twente in Sri Lanka
BNNVARA

  1. Nieuwschevron right
  2. Erik Dijkstra keek FC Twente in Sri Lanka

Het paasweekend was er één met een grote zwart rand door de verschrikkelijke berichten uit Sri Lanka. Ook voor Erik Dijkstra, die daar nu op dit moment is én daar ook de winst van FC Twente aanschouwde.

Sri Lanka werd afgelopen weekend opgeschrikt door aanslagen in verschillende hotels en kerken. Het dodenaantal blijft oplopen en staat inmiddels op 310. Erik Dijkstra is op dit moment in Sri Lanka voor opnames van een nieuw televisieprogramma. Hij zit in een klein hotel buiten de stad Colombo. Wat hij ervan merkt? "Het is nu eigenlijk opvallend rustig in de stad. Ik had meer onrust verwacht", vertelt Erik. Toch zit hij er daar niet relaxed bij. "Ik vind het ook wel spannend eerlijk gezegd", legt hij uit. "Ik wil er niet te lang over nadenken, wat er allemaal kan gebeuren."

De reden dat we Erik belden was natuurlijk de overwinning van FC Twente afgelopen weekend, aangezien Erik zelf groot fan is van de club. Erik keek de wedstrijd wel in Sri Lanka, in de hotellobby. "Het was zoals het hele seizoen bij FC Twente een ontzettend slechte wedstrijd, maar ik was gewoon ontzettend blij dat ze gewonnen hebben", licht Erik toe. Hoe hij de overwinning gevierd heeft? "Maarja... met alles wat er gebeurd is kan ik natuurlijk niet zeggen: 'Mag ik veertig bier?' en juichend door de lobby heen."

​Luister hieronder het hele gesprek:

Ster advertentie
Ster advertentie