Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

Primeurtje: The Fatal Flowers komen met reünie

  1. Nieuwschevron right
  2. Primeurtje: The Fatal Flowers komen met reünie

Een leuk primeurtje in de ochtendshow vanmorgen. Er komt een reünie van de Amsterdamse rockband Fatal Flowers. Richard Janssen, oprichter, zanger en gitarist van de band, maakte dit vanochtend bekend.

Terug naar de jaren '80

Vanaf 30 mei kun je weer even terug naar de jaren ‘80. De tijd waarin Fatal Flowers werd opgericht en vrijwel direct één van de beste rockgroepen van Nederland werd. De band was ambitieus en werkte met een voor die tijd ondenkbare arbeidsethos. Ze namen platen op met beroemde producers als Craig Leon (Blondie), Vic Maile (Dr. Feelgood en Motörhead) en Bowie-gitarist Mick Ronson. In die tijd sleepten ze een zilveren harp en twee Edisons binnen. Ook stonden ze in 1987 op Pinkpop, waar in die tijd maar één Nederlandse band per jaar mocht staan. Hun bekendste single is de titeltrack van hun officiële debuut: ‘Younger Days’. ​

Uitgebreide reünietour

Na 29 jaar keert de band nu eindelijk terug. Allemaal dankzij Frank Satink, de festivaldirecteur van Dauwpop, die de reünie opperde bij de Flowers. Op dat festival zal dan ook de première plaatsvinden van het eerste reünieoptreden van The Fatal Flowers. Hierna zullen ze in juni een uitgebreide reünietour houden. Wil jij dit echt niet missen? Op de website van The Fatal Flowers vind je meer informatie: www.thefatalflowers.nl.

Check hieronder hoe Richard Janssen de reünie vanochtend aankondigde:

Ster advertentie
Ster advertentie