Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

Vraag en aanbod voor hulp komen samen

  1. Nieuwschevron right
  2. Vraag en aanbod voor hulp komen samen

Veel mensen die nu thuiszitten willen anderen helpen, zo zie je de hashtag: #coronahulp regelmatig op Twitter voorbijkomen. Er zijn restauranteigenaar die collega’s oproepen overgebleven spullen naar de voedselbank te brengen en studenten begonnen het initiatief “Gewoonmensendiemensenwillenhelpen.nl”. We belden met de initiatiefnemer Naut van Teeseling.

Van Teeseling kwam op het idee toen de universiteiten sloten. “Er zitten nu veel studenten thuis, die niks te doen hebben, terwijl er heel veel plekken zijn waar mensen kunnen helpen. Er is ook heel veel aanbod van mensen die willen helpen en nu komen er steeds meer mensen die hulp nodig hebben. Via de website worden deze mensen verbonden.”

Als je bijvoorbeeld tijd over hebt om iemand te helpen met boodschappen, dan ga je naar de website en je geeft aan dat je iemand wilt helpen, dan zorgen zij dat er iemand is die je belt. Van Teesling: "Voorbeelden van hulp zijn boodschappen doen, aandacht geven aan ouderen die al heel lang in isolement zitten, maar er zijn ook ziekenhuizen die hulp nodig hebben of kinderen van verplegers die opgevangen kunnen worden."

Momenteel zijn er al meer dan 14.000 aanmeldingen van vrijwilligers via deze website en ook de klussen stromen nu binnen.

Luister het gesprek hier terug:

Ster advertentie
Ster advertentie