Naar homepage
Jan-Willem Start Op

Wereldwijde aandacht voor foto MH17-slachtoffer Cor Pan was lastig
BNNVARA

  1. Nieuwschevron right
  2. Wereldwijde aandacht voor foto MH17-slachtoffer Cor Pan was lastig

Vandaag is het vijf jaar geleden dat vliegtuig MH17 neerstortte. Een nationale ramp die Nederland lang in zijn greep hield. Wat bij iedereen in het geheugen staat gegrift, is de foto die Cor Pan op zijn Facebook plaatste vlak voor hij het vliegtuig instapte.

Bij de foto plaatste Cor Pan de tekst: 'Mocht hij verdwijnen, zo ziet hij d'r uit.' Vlak na de aanslag werd zijn Facebookpost wereldnieuws. Wat voor zijn nabestaanden best lastig was. Zo vertelt goede vriend en buurman Johan Molenaar: "Wij hadden natuurlijk ons eigen verdriet. En wij waren eigenlijk in schok om het plotselinge verlies, op zo'n bizarre manier", legt hij uit. Cor en zijn vriendin Neel werden ondertussen een internationaal symbool voor alle slachtoffers. "Wij werden continu benaderd door allerlei nationale en internationale media om allerlei interviews te doen. Dus ja, dat was heel lastig om daar tegelijkertijd mee te dealen."

Voor Johan is vandaag dan ook een bijzonder beladen dag. "Je gaat dan toch weer heel erg terug in de tijd. En we staan dan natuurlijk extra stil bij de ramp van Cor en Neel", vertelt hij. Cor en Johan zaten 15 jaar lang samen in een band. Met die band komt Johan vandaag dan ook bij elkaar. "We gaan sowieso eerst even naar het graf en dan gaan we daarna met z'n allen wat drinken en proosten we even op Cor en Neel. Dan halen we oude herinneringen op en zo delen we dan toch deze dag met elkaar."

​Check het hele gesprek hieronder:

Foto omslag: Facebook.

Ster advertentie
Ster advertentie