Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

'Better Together' gaf Esther Vergeer kracht in pittige periode

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Better Together' gaf Esther Vergeer kracht in pittige periode

Meervoudig paralympisch kampioen Esther Vergeer kreeg begin dit jaar de diagnose bortskanker. Er volgde een pittige tijd, maar nu is er gelukkig goed nieuws: de ziekte is 'klaar'. In die tijd haalde ze veel kracht uit haar familie én uit muziek.

Blij en opgelucht

"Het is wel een rollercoaster waar je in komt als je zo'n diagnose krijgt", vertelt Esther Vergeer. Begin dit jaar kreeg ze de diagnose borstkanker, terwijl ze eind vorig jaar net moeder was geworden. "Super pittig en tegelijkertijd denk ik dat ik er redelijk snel en goed doorheen ben gekomen. Dus heel blij en opgelucht dat het nu voorbij is."

Het allerbelangrijkste

"De onzekerheid die dan volgt, dat vond ik nog wel het spannendst. Omdat je niet hoe het afloopt en wat voor periode je tegemoet gaat", legt Esther uit. Na een pittige periode kreeg ze eind juni haar allerlaatste bestraling. Eén van de nummer die haar door deze periode sleepte was 'Better Together' van John Jackson. "Dan realiseer je je weer hoe klein je kring ook is, op dat moment is dat het allerbelangrijkste en de meest powervolle omgeving die je dan wil."

Bekijk hieronder het hele gesprek:

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie