Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

Waarom Belgische duiven zoveel geld opleveren

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom Belgische duiven zoveel geld opleveren

Dit weekend was het weer raak: de Belgische duif New Kim werd voor een recordbedrag van 1,6 miljoen verkocht. Waarom juist Belgische duiven zoveel geld opleveren? Duivenveiling-expert Sjoerd Lei legt het in Jan-Willem Start Op uit.

Duivensport hot in China

Niet heel lang geleden was de Belgische duif Armando nog de duurste duif ooit. Deze werd verkocht voor 1,2 miljoen aan China. Maar nu verbreekt opnieuw een Belgische duif dit record. New Kim werd door dezelfde Chinese koper gekocht. "In China valt er veel geld mee te verdienen, daar is de duivensport heel 'hot' op dit moment", legt duivenveiling-expert Sjoerd Lei uit. "Er zijn races waar duizenden euro's mee te verdienen zijn. Dus de investering kan zichzelf terugverdienen."

Belgische postduif de beste?

De beste duiven zitten in België, volgens Sjoerd Lei. "Daar is eigenlijk duivensport ontstaan en sindsdien is de Belgische postduif ook wereldwijd bekend geworden", legt hij uit. Je zou zeggen dat het succes-recept van de Belgische duif wereldwijd makkelijk af te kijken is. Dat gebeurt ook wel volgens Sjoerd Lei, maar toch blijven de Belgische duiven het meest gewild. "In de wereld heerst nog steeds het gevoel dat de Belgische postduif de beste is en vooral in China. Daar hebben zij het meeste geld voor over."

Check hieronder het fragment:

Ster advertentie
Ster advertentie