Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

Jeangu Macrooy maakt zich niet druk om bookmakers

  1. Nieuwschevron right
  2. Jeangu Macrooy maakt zich niet druk om bookmakers

Bookmakers zijn niet laaiend enthousiast over de Nederlandse Songfestival inzending 'Birth Of A New Age'. Toch maakt Jeangu Macrooy zich er niet druk om, zo vertelt hij in Jan-Willem Start Op: "Ik ken mijn kracht."

Een gevoel van opluchting overheerste toen Jeangu Macrooy vanochtend wakker werd. "Ik heb super veel zin om het nu gewoon live te spelen. En met mensen te praten over het nummer, moest het zolang geheim houden", vertelt hij. William Lee Adams, van BBC en WiWiBlogs, houdt de peilingen van de bookmakers nauwlettend in de gaten. In Jan-Willem Start Op legde hij vanochtend uit dat de bookmakers niet enthousiast zijn. "De bookmakers vinden zijn nummer een risico. Het is geen typisch Songfestivalliedje en ook geen typisch radionummer", legt Adams uit.

'Ik ken mijn kracht'

Jeangu Macrooy maakt zich niet druk om zijn tot nu toe onvoordelige positie bij de bookmakers. "Als dat de reden is, ik hoor alleen maar dat het dan iets is wat dan niet lijkt op andere dingen", legt Jeangu uit. Voor hem is het nummer een verlengstuk van wie hij is. "Het nummer gaat eigenlijk ook over je eigen kracht kennen. Het Surinaamse gezegde 'yu no man broko mi’, daarmee zeg je ook: je onderschat me misschien, je denkt misschien dat ik in inferieur ben. Maar ik ken mijn kracht en ik ben niet te breken."

Check hieronder het hele fragment:

Foto omslag: AVROTROS / Rinse Fokkema

Ster advertentie
Ster advertentie