Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

Jan-Willem Start Op woensdag live vanaf de ijsbaan

  1. Nieuwschevron right
  2. Jan-Willem Start Op woensdag live vanaf de ijsbaan

Jan-Willem en Jeroen maken hun ochtendshow woensdag live vanaf de ijsbaan. Dat besloten ze vanochtend spontaan, nadat Veiligheidsberaad-voorzitter Hubert Bruls vertelde dat ijsbanen gewoon open mogen.

Met het winterse weer in aantocht, doemt er één vraag op: "Mogen ijsbanen met de huidige coronamaatregelen wel open?" Daar gaf Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, vanochtend antwoord op. "Je kunt het het beste vergelijken met als je de natuur ingaat, het park inloopt of buiten met z'n tweeën aan het sporten bent. Dat mag allemaal. Eigenlijk heb je dezelfde soort aanwijzingen of beperkingen als dat je gewoon buiten zou gaan sporten of gaan wandelen in de natuur. Dat geldt ook voor het schaatsen", legt Bruls uit.

Jan-Willem en Jeroen gaan het ijs op

Dat gegeven bracht Jan-Willem meteen op ideeën. "Vorige week tijdens het winnen van die RadioRing werd mij gevraagd: 'Wat mis je nou het meest tijdens de corona-periode?' Toen zei ik, ik zou heel graag weer naar buiten willen met het programma", vertelt hij. Daarom besloot hij vanochtend spontaan om aanstaande woensdag van 6.00 tot 9.00 uur de ochtendshow live vanaf de ijsbaan te maken. RTL weervrouw Marjon de Hond voorspelt alvast Siberische taferelen voor de ochtendshow van woensdag. "Het wordt echt wel bar jongens, komend weekend. Als die sneeuw blijft liggen, kun je volgende week misschien wel minimumtemperaturen gaan halen van -15 of -20 graden", aldus Marjon.

​Bekijk hieronder het fragment:

Video niet beschikbaar

Foto omslag: Annemieke van der Togt / BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie