Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

Bijzonder! Platenspeler van Stones-fan Jelle staat in tentoonstelling

  1. Nieuwschevron right
  2. Bijzonder! Platenspeler van Stones-fan Jelle staat in tentoonstelling

De Stones-tentoonstelling 'Unzipped' is voor megafan Jelle Tadema extra bijzonder. Als één van de weinigen mocht hij zelf namelijk iets toevoegen. "Vind het een hele eer", vertelt hij trots.

Hele eer

De tentoonstelling van de Stones gaat de hele wereld over. In ieder land zit er ook een lokaal tintje aan. Zo mochten drie Nederlanders een bijdrage leveren aan de 'Unzipped' tentoonstelling in Groningen. Eén van die drie Nederlanders is Stones-fan Jelle Tadema. "Sommige mensen zeggen: 'Het is niet veel', maar ik vind het een hele eer om dit te mogen laten zien", vertelt Jelle.

Stiekem Stones luisteren

Eén van de items van Jelle is een oranje platenspelen. "Die heb ik gekregen van mijn ouders, op mijn veertiende", vertelt Jelle. Ook vind je er een singletje en oude radio van de Stones-fan. "Daarmee luisterde ik naar Radio Luxemburg en daar heb ik mijn eerste Stones nummer gehoord. Onder de dekens, want mijn ouders waren er heel erg op tegen. Want de Stones waren viezerikken, muziek van de duivel, dat mocht eigenlijk niet gedraaid worden."

Luister hieronder het hele gesprek terug met Jelle:

Bijzonder! De radio van Stones-fan Jelle Tadema staat in het Groninger Museum

Ster advertentie
Ster advertentie