Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

David maakte paniek rondom coronavirus van dichtbij mee

  1. Nieuwschevron right
  2. David maakte paniek rondom coronavirus van dichtbij mee

De paniek door het coronavirus is nu echt goed toegeslagen in China. Het virus ontstond vorige maand in Wuhan en sinds vanochtend is die stad helemaal afgesloten. "Dinsdag is de paniek er ingeslagen", vertelt David.

Maskertjes en hamsteren

David woont en werkt al jaren in Wuhan, maar is daar per toeval op dit moment niet. Hij had een familietripje naar Vietnam gepland en is daarom gisteren in het vliegtuig gestapt. Toch maakt hij de paniek van dichtbij mee. "Dinsdag is de paniek zo'n beetje erin geslagen", vertelt David. Iedereen loopt er met maskertjes op straat en is begonnen te hamsteren. "Vrienden die er nog zitten, hebben al verschillende foto's geplaatst van winkels die leeg raken. De dry noodles, groenten en het water zijn allemaal weg."

Leven ligt stil

Het leven in de stad ligt er stil, mensen kunnen ook niet naar hun werk. "Mijn kroeg gaat ook dicht", vertelt David. "Vandaag en morgen zeker en waarschijnlijk zal hij dichtgaan voor een week. Of zelfs twee weken." De situatie levert David veel spanning op. "Maar we proberen er het beste van te maken", legt hij uit.

​Luister hieronder het hele gesprek:

Café-eigenaar David maakt paniek rondom coronavirus van dichtbij mee

Foto: eigen foto

Ster advertentie
Ster advertentie