Naar homepage
Jan-Willem Start Op

Oranje Leeuwinnen vochten voor iedere meter
BNNVARA

  1. Nieuwschevron right
  2. Oranje Leeuwinnen vochten voor iedere meter

Gisteren veroverden onze Oranje Leeuwinnen de tweede plek op het WK. Dat voelt misschien als verliezen, maar wat mogen we trots zijn. "Ze hebben wat voor elkaar gekregen in Nederland, dat mag je best koesteren", aldus oud-aanvoerder Daphne Koster.

Prettige ploeg

Wat hebben ze gestreden, de Oranjevrouwen. Dat maakte ze ook zo'n prettige ploeg om fan van te zijn, volgens sportkenner Erik Dijkstra: "Ze vechten voor iedere meter, ze krijgen niks cadeau, proberen alles en geven echt alles wat ze hebben."

'We doen het echt samen'

Daarbij waren ze écht een team, wat zeker niet altijd zo is bij het Nederlands elftal. "Ik heb veel mannelijke voetballers geïnterviewd en er zijn er ook heel veel die zeggen heel eerlijk: 'Als je op de bank zit, hoop je eigenlijk dat ze achterkomen, dan mag jij invallen'", legt Erik uit. Bij de vrouwen was dat niet het geval. "Er hing echt een soort sfeer van 'we doen het echt samen'. En dat was niet nep." ​

Wat voor elkaar gekregen in Nederland

Naast de zilveren medaille hebben de Oranjevrouwen ook nóg meer uit het WK gehaald. "Ze hebben echt wat voor elkaar gekregen in Nederland", vertelt oud-aanvoerder Daphne Koster. "Dat het voor kinderen gewoon normaal is dat ze daar een vrouwenelftal zien. (...) Dat zowel mannen als vrouwen op het hoogste niveau voetballen. Dat vind ik de mooiste bijkomstigheid van dit toernooi, dat ze dat voor elkaar hebben gekregen."

Foto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie