Grand Café Kranenbarg

Gio Lippens wint Theo Koomen Award 2015

  1. Nieuwschevron right
  2. Gio Lippens wint Theo Koomen Award 2015

Sportverslaggever Gio Lippens heeft in de laatste Grand Café Kranenbarg van 2015 de Theo Koomen Award gekregen, de prijs voor het beste sportverslag van het afgelopen jaar. Lippens kreeg de prijs tijdens een speciale uitzending van het NPO Radio 2-programma Grand Café Kranenbarg.

De verslaggever krijgt de prijs voor zijn commentaar bij de grote valpartij in de Tour de France. ‘Gio Lippens heeft ons met zijn wielerverslaggeving dicht bij de koers gebracht. Hij liet ons mee treuren met de enorme valpartij in de Tour, maar ook met de geweldige prestaties van Tom Dumoulin in de Vuelta’ zegt juryvoorzitter Evert ten Napel. Een week eerder was Lippens thuis overvallen met het nieuws dat hij de Theo Koomen Award krijgt door presentator Bert Kranenbarg en Jack van Gelder, de winnaar van 2014.

Ten Napel: “Het was voor de 1-koppige jury en haar voorzitter weer een moeilijke keus, want de radio- verslaggeving staat op een hoog niveau. Toch springt Gio er dit keer met een half wiel bovenuit.”

Andere nominaties gingen naar Olav Mol voor zijn commentaar tijdens de formule 1-races van Max Verstappen, Jeroen Elshof voor zijn commentaar tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Tsjechië en Sebastiaan Timmerman werd genomineerd voor het commentaar tijdens de WK allround van Sven Kramer.

De prijs, vernoemd naar één van de beroemdste Nederlandse sportverslaggevers van de twintigste eeuw, is drie jaar geleden in het leven geroepen door de redactie van het programma van Bert Kranenbarg. In 2012 ging de prijs naar Hans van Zetten voor zijn commentaar bij Epke Zonderland op de Olympische Spelen, in 2013 won Andy Houtkamp voor zijn verslag van de Champions League wedstrijd tussen Ajax en FC Barcelona en in 2014 werd Jack van Gelder geëerd voor zijn commentaar tijdens de beslissende 2-1 van Klaas-Jan Huntelaar in de WK wedstrijd tussen Oranje en Mexico.

Ster advertentie
Ster advertentie