Gijs 2.0
KRO-NCRV

Stemkunstenares Annick Boer te gast!

  1. Nieuwschevron right
  2. Stemkunstenares Annick Boer te gast!

Ze studeerde in 1994 af aan de Amsterdamse Kleinkunstacademie. Inmiddels heeft ze een flinke cv opgebouwd. Je kan haar kennen van musicals als ‘Ja Zuster Nee Zuster’ en ‘Doe Maar’. Of van sketches in het tv-programma Kanniewaarzijn. Of van het cabaret van Kopspijkers. Of van de tv-show ‘Wat een poppenkast!’ Maar vandaag is was ze bij ons vanwege haar rol in de film Finding Dory.

Finding Dory

De vriendelijke, maar vergeetachtige blauwe vis Dory duikt opnieuw in het diepe met haar vrienden Nemo en Marlin, tijdens een zoektocht naar haar vergeten verleden. Wat kan Dory zich nog herinneren? Wie zijn haar ouders? En waar leerde ze met walvissen praten? "Het was heel leuk om weer in die rol te kruipen! In principe werkt het zo bij Disney dat als je ooit een stem gedaan hebt dat je die blijft doen. Alleen omdat Nemo alweer dertien jaar geleden is moest ik wel opnieuw auditie doen. Ik moest het opnemen tegen 'leuk bekend Nederland', maar ik had wel echt het gevoel dat ik het ging worden. Mijn stem leek namelijk erg op die van Ellen Degenerees, die de originele versie inspreekt"

Eva Jinek

Annick is een zeer goede imitator. Voor programma's als De Poppenkast, Cojones en Kopspijkers deed ze verschillende types als Nel Veerkamp, Kim Holland, Heleen van Rooyen, Kate Winslet en Eva Jinek. Dat is niet altijd even makkelijk. "Eva een een rare praat techniek. Zo gebruikt ze bijvoorbeeld twee verschillende R'en en twee soort G's". Op de vraag of ze iedereen kan na doen antwoord ze: "vroeger toen Kopspijkers me belde om bijvoorbeeld Heleen van Rooyen na te doen zei ik altijd gewoon altijd JA en dan dacht ik daarna, shit en nu haha. Dan ga je zo iemand bestuderen en dan komt dat meetsal wel goed".

Ster advertentie
Ster advertentie