Gijs 2.0
KRO-NCRV

Jet van Nieuwkerk: "als je een slank lijf wil, neem dan de tijd om te eten"

  1. Nieuwschevron right
  2. Jet van Nieuwkerk: "als je een slank lijf wil, neem dan de tijd om te eten"

Een passie voor lekker en gezond eten had ze altijd al, maar het duurde even voordat ze er ook echt haar werk van wist te maken. Na een tijdje als bedrijfsleider in een restaurant besloot Jet van Nieuwkerk: het roer moet om. Voor de website Amayzine.com kreeg ze de kans om te gaan schrijven over haar passie voor eten en gezond leven. En dat leidde uiteindelijk tot haar eerste boek: 'Het boek van Jet'

Balans

Het boek heet 'Het boek van Jet' omdat het een heel persoonlijk boek is geworden. Uit eigen ervaring weet ze dat je makkelijk kunt doorslaan in gezond willen leven. Een balans is het beste. "Ik denk dat dat belangrijk is, anders hou je het niet vol. Het is goed om een keer door te zakken, maar ook goed om af en toe 's ochtends in de sportschool te staan." Die balans heeft Jet inmiddels gevonden en wie denkt dat ze alleen maar van de quinoa-salade is heeft het mis. "Een goeie bbq-hamburger met verse sla en mayo is heerlijk!"

Eigen tv-programma

TV-kok Jamie Oliver is een groot voorbeeld voor Jet. "Ik zou wel net als hij langs scholen willen gaan om uit te leggen dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om gezond te eten. Ik krijg nu al heel goede reacties op het boek, dat meisjes zich erin te herkennen." En een televisieprogramma à la Jamie Oliver? "Eeeeeh...misschien!" zegt ze met een lach. "Ik heb online wel wat filmpjes opgenomen en dat vond ik wel leuk, maar er is nog niks concreets."

Ster advertentie
Ster advertentie