Gijs 2.0
KRO-NCRV

Guido Weijers: "Je kunt nog steeds overal grappen over maken"

  1. Nieuwschevron right
  2. Guido Weijers: "Je kunt nog steeds overal grappen over maken"

In een nieuwe aflevering van podcast Staverman Stand-Up spreekt Gijs met cabaretier Guido Weijers. Samen hebben ze het onder andere over zijn gezin en de grens aan grappen.

“Ik was een rustigere puber dan mensen denken. In het echte leven ben ik veel bezig met observeren. Dat zit ook echt in de familie. Mijn overgrootvader werd in het dorp ‘Willem de Zwijger’ genoemd.” Weijers noemt zijn familie geen echte kunstfamilie. Toch ging hij al vroeg naar het theater. “Mijn ouders hadden wel een abonnement op de schouwburg. Als mijn moeder dan een keer niet mee wilde ging ik op mijn twaalfde mee.”

Advies geven

Op de vraag of jonge comedians wel eens om advies vragen reageert Weijers droog. “Nee, wat moet ik hen nou leren. Ik vind het wel altijd leuk om jonge cabaretiers te bekijken. Maar nee, ik ga ze geen ongevraagd advies geven.” Hij vindt het een lastige vraag. “Ik werk gewoon en toevallig staat er een camera op of zitten er mensen in de zaal. Ik heb het veel liever over andere mensen.”

De grens van humor

“Je kunt nog steeds alle grappen maken die je wil en er zijn geen grenzen.” Daar is Weijers stellig in. “Er mag én een grap tussen zitten waar je je hond nog vanaf trapt én het mag filosofisch zijn. Ik mag over Isis de grap maken ‘de kop is eraf’ én daarachter geef ik die grap lading. Die lading is waar ik het meest van geniet.”


Beluister de hele aflevering hieronder:

Hoe te beluisteren?

Staverman Stand-Up is iedere vrijdag te beluisteren via de gratis NPO Radio 2 app en via jouw favoriete podcastplatform. Benieuwd naar meer podcasts? Check dan hier alle andere podcasts van NPO Radio 2!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Gijs 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: KRO-NCRV

Ster advertentie
Ster advertentie