Gijs 2.0
KRO-NCRV

Henk Westbroek wil een Festival voor Tolerantie.

  1. Nieuwschevron right
  2. Henk Westbroek wil een Festival voor Tolerantie.

Henk Westbroek is druk bezig met het op poten zetten van een tolerantiefestival, dat in de zomer of in het najaar van 2017 moet plaatsvinden.

“Wij zijn in Nederland het gedogen aan het aanschaffen. Ook worden we meer intolerant…
Het open riool van Twitter, iedereen wordt maar bozer! Over kleur, geaardheid…het gaat nergens over. Ik heb de indruk dat er een tijd is geweest waarin mensen elkaar meer gunden…Ik vind het gewoon niet zo aangenaam als men elkaar niets gunt.

Voor het festival wordt nog hard gewerkt aan fondswerving: "We hebben al een ton…al hebben we toch zo’n 5 ton nodig." En de coffeeshop-eigenaren blijken goede geldschieters te zijn. "We denken natuurlijk een beetje in hun straatje….” Nielsson melde zich vanmorgen spontaan aan tot het ‘Comité van Aanbeveling’ voor het festival. En Gijs…? Zal hij ook tot het comité van aanbeveling gaan horen………..?

Tussen de festivalperikelen door is Henk hard bezig met een nieuwe soloplaat. “Na een mooie trilogie met Het goede Doel dacht ik ‘het is genoeg geweest’… maar een soloplaat erbij met allemaal vriendjes, dat is leuk!” Het staat nu alleen nog maar in de steigers. …

Als nestor in de popmuziek heeft hij er ook nog een nieuw ‘baantje’ bij; "Ik dacht ik ben bijna 65, en we moeten nog een tijdje door…., en toevallig vroeg men mij of ik op de popacademie het vak ‘Popgeschiedenis’ wil geven. Maar natuurlijk! Al moet ik nog een soort lesprogrammaatje ontwikkelen....

Quote

Ik heb de indruk dat er een tijd is geweest waarin mensen elkaar meer gunde…

Henk Westbroek
Ster advertentie
Ster advertentie