Gijs 2.0
KRO-NCRV

"Primitief kamperen is dé trend"

  1. Nieuwschevron right
  2. "Primitief kamperen is dé trend"

Heel Nederland heeft zomervakantie en dat was dit weekend ook te merken op de wegen in Europa. De eerste Zwarte Zaterdag van dit jaar was een feit. En hoewel het zwart zag van de caravans en vouwwagens, kiezen steeds minderen jongen voor het klassieke kamperen. Maar sinds wanneer kamperen we eigenlijk?

SINDS 1910

In Nederland werd gekampeerd vanaf ongeveer 1910. "Het was toen echt een jongeren aangelegenheid. Dat was voornamelijk wildkamperen. Wel grappig omdat dat nu verboden is. Midden jaren twintig kwamen de eerste kampeerterreinen op in Nederland. En uitvindingen zoals het butagas en luchtbedden maakten het kamperen comfortabeler", vertelt ANWB Historicus Hans Buiter.

DE CARAVAN

In de jaren ‘30 kwam de auto opzetten en vrij snel daarna volgde eigenlijk ook de caravan. de auto op kwam. "Voor een hoop mensen was het de manier om landen te verkennen en het was de manier om een stapje terug te doen in luxe", weet Buiter.

KAMPEREN ANNO 2016

Luxe campings en glampings zijn zeer aantrekkelijk voor mensen die het beste van beide werelden willen, maar volgens de ANWB Historicus is er juist een trend voor primitief kamperen gaande. "Primitief kamperen is juist populairder aan het worden."


Ster advertentie
Ster advertentie