Gijs 2.0
KRO-NCRV

Danny Vera: "Ik wilde voetballer worden maar had geen talent"

  1. Nieuwschevron right
  2. Danny Vera: "Ik wilde voetballer worden maar had geen talent"

Muzikant Danny Vera had vroeger heel andere ideeën over zijn carrière. Hij zou en moest voetballer worden. "Ik wilde vroeger heel graag profvoetballer worden, maar ik had niet zoveel talent. Dus dan houdt het op."

Niet alleen kan hij niet voetballen, lekker slap ouwehoeren over de sport is ook niet aan Danny besteed. "Ik heb één keer iets gezegd over PSV en wanneer ze weer een Champions League wedstrijd moesten spelen. Bleek dat ze er al twee maanden uit lagen. Dat was meteen de laatste keer dat ik iets zei, ik hou het bij spelen met de band."

De zanger is apetrots op zijn eerste theatertour The New Black & White Tour. "Ik merk dat de mensen nu voor het eerst echt komen voor mij en niet alleen maar omdat ze me kennen vanwege VI."

Danny geeft zichzelf bloot aan het publiek. "Bij alles wat ik doe wil ik dat het echt van mezelf is. Zo vertel ik met het nummer Bye Bye Eddy over mijn buurjongentje van vroeger die op 12-jarige leeftijd is overleden. Zoiets gebeurt en dat moet ik dan schijnbaar toch een keer van me afschrijven.'

Vrouwlief Escha gaat overal waar Danny gaat. 'Wij zijn eigenlijk 24/7 samen en bevalt me wel, wij kunnen goed samenwerken. Zij gaat mee op tour als tourmanager, dus ik hoef haar niet te missen.'


Quote

Mensen komen nu echt voor mij en niet omdat ze me alleen maar kennen van VI

Danny Vera

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie