Gijs 2.0
KRO-NCRV

Toine van Peperstraten haalt Olympiërs op: "Het is mijn vierde keer maar heb toch gezonde zenuwen."

  1. Nieuwschevron right
  2. Toine van Peperstraten haalt Olympiërs op: "Het is mijn vierde keer maar heb toch gezonde zenuwen."

TeamNL is weer terug op Nederlandse bodem. Met een zinderende editie van de Olympische Spelen achter de rug, is het tijd voor huldigingen. De eerste is dan ook meteen een spectaculaire bij de RAI in Amsterdam! Presentator Toine van Peperstraten, haalt de sporters op!

TOINE IS ERBIJ

Voor FOX Sports presentator is het de vierde keer dat hij de sporters welkom mag heten in Nederland. "Ik vind het toch wel spannend ook al heb ik dit eerder gedaan. Er stonden vier jaar geleden in Den Bosch ineens 15.000 mensen te wachten. En ik ben dan misschien alleen een doorgeefluik, zoveel mensen, dat zorgt toch voor wat nerveuziteit."

DE FAVORIET TOINE

Met acht gouden plakken, zeven keer zilver en vier keer brons waren het een geweldige Olympische Spelen. De favoriete sporter van Toine won echter geen medaille. "Ik vind toch de prestatie van Epke Zonderland echt bijzonder. Hoe hij viel en weer opstond en daarna een perfecte oefening turnde. Fantastisch, echt een sportman."

'LOSERVLUCHT'

Halverwege de Spelen ging er een 'loservlucht' naar huis, een deel van hen laat deze huldiging links liggen. "Dat snap ik wel', zegt Van Peperstraten. "Het is ook een raar beleid en heel jammer voor de sporters. In Athene was het overigens zo dat sporters per se tot het eind moesten blijven. Maar ik ga er vanuit dat ze in de toekomst dit anders gaan doen. Maar ik snap dat mensen van die vlucht niet van harte op het podium klimmen nu."

YURI VAN GELDER

"Ik heb vanuit NOC*NSF begrepen dat ie vrij is om te komen", weet Van Peperstraten. "Maar ik geloof dat ie nog niet de behoefte heeft om sommige mensen te zien. Die pakt nog even zijn rust denk ik."

Ster advertentie
Ster advertentie