Gijs 2.0

Rene van Kooten: Mijn donkerste kanten krijg je te zien...ha ha!

KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Rene van Kooten: Mijn donkerste kanten krijg je te zien...ha ha!

Hij is een grote naam in de musicalwereld en mag weer een glansrol aan zijn oeuvre toevoegen. Want hij schittert vanaf vandaag in de musical Sweeney Todd dat exclusief in het theater Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord wordt gespeeld.

Omdat het een wat kleiner theater is waarin we spelen, speelt het zich tussen de mensen af..Het is totaal theater.

René speelt de hoofdrol: een onterecht veroordeelde barbier die terugkeert naar het 19de eeuwse Londen en op zoek is naar wraak. "ik wilde niet direct bij opkomst al op een seriemoordenaar lijken. Het moet langzaam naar boven komen. Ik heb moeten zoeken in de donkerste kanten van mijn eigen karakter, ha ha!"

De musical is maar 5 weken te zien in dit kleinere maar práchtige theater. En als het heel goed gaat, dan willen we het graag ook in andere theaters gaan doen. Of we komen er nog een keer mee terug… Het kan zomaar meer worden!

René is een begenadigd zanger. Uiteraard op musical gebied, maar sinds zijn 14e speelt hij al in bandjes. Volgend jaar zal hij dan ook met zijn band een theatertour doen. "We hebben eigen nummers en bewerken van alles, zo ook ouwe musicalliedjes!
Op tv is René op het moment te zien in De Beste Zanger van NL. "Het is zo'n heerlijk positief programma! Iedereen kan er ook eens zijn andere kant laten zien'.

Quote

De combinatie van theater en bandjes, ik kan niet zonder het één of het ander. Ook al vinden sommige mensen dat moeilijk...

René van Kooten
Ster advertentie
Ster advertentie