Gijs 2.0
KRO-NCRV

Ruben Nicolai: het is bij mij 'langzaam en zacht...'

  1. Nieuwschevron right
  2. Ruben Nicolai: het is bij mij 'langzaam en zacht...'

Het grote publiek kent hem van De Lama’s van BNN, waar vele programma’s volgden. Dit seizoen maakte hij de overstapt naar RTL waar hij de kookwedstrijd Grillmasters presenteert, waarin tien koppels strijden om de titel “Beste Barbecueër van Nederland”.
Een wereldje dat hij helemaal niet kende. 'Ik ben hierdoor geïnfecteerd geraakt met het barbecue-virus en heb echt geleerd dat het anders kan."
Samenwerken met mede presentator Herman den Blijker was een feestje: "Af en toe kreeg ik gewoon een stuk rauwe vis in mijn gezicht geslagen, en een aai toe... Herman is een soort Jan Boskamp in de keuken….fantastisch!”

Quote

Herman den Blijker is een soort Jan Boskamp in de keuken…

Ruben Nicolai

Tijdens de opnamen móest hij natuurlijk wel het een en ander ‘keuren’: “Overal moest ik wel even proeven…Gewoon om half 10 aan de saté als ontbijt. Ik heb mijn buik er rond gegeten! En weet je waar bij mij als eerste de extra pondjes zich nestelen…..? Je raad het niet...

Op dit moment is loopt het programma Professor Nicolai & Dr. Beckand waarin ze allerlei proeven en testen uitvoeren. Daarin heeft Ruben heel wat grenzen moeten overschrijden. Zo maakte hij een vrije val met een helikopter “WAAROM doe ik dit?!! dacht ik alleen maar. Dat hoofd dat ik daar trek…daarin zie je doodsangst!"

Ondertussen is hij bezig met een nieuw programma. “We hebben al één proefuitzending gemaakt… volwassenen die uit hun dagboek voorlezen uit hun puberteit. Soms heel confronterend. Maar er komen prachtige verhalen uit voort!!”

Ster advertentie
Ster advertentie