Gijs 2.0
KRO-NCRV

Marco Borsato raakt niet uitgepraat over Sky.

  1. Nieuwschevron right
  2. Marco Borsato raakt niet uitgepraat over Sky.

13 jaar lang is er door Marco Borsato en diens rechterhand Ewbank met ziel en zaligheid gewerkt aan Sky, een 3D musical met hypermoderne hoogstandjes. De verwachtingen rond de musical waren hooggespannen. Gisteren ging de show in première.
“Als je iets doet wat niet eerder gedaan is, dan moet je de kolen uit het vuur halen. Maar het verhaal staat gewoon!"
Er zijn al heel wat mensen uit het buitenland bij de try-outs langs geweest. "Ik benieuwd wat dat gaat geven. Je maakt wat wakker in die musical wereld, en het is dus blijkbaar wel iets wat levensvatbaar is..."

De musical Sky gaat over een zestienjarig meisje met (puber)problemen, zoals pesten. Het meisje belandt in een droomwereld, waarin ze de kans krijgt af te rekenen met dilemma's uit haar dagelijks leven.
Het publiek kijkt met speciale brillen mee in die 3D-droomwereld. Marco is heel enthousiast over de cast: 'Zo leuk dat iedereen mee wilde doen! En onze hoofdrolspeelster Lisse kwam en ze slaagde met vlag & wimpel!"
Ondanks een technisch mankement tijdens de premiere kijkt hij terug op een fantastische voorstelling: "De cast heeft het meer dan voortreffelijk gedaan! Ze pikten het weer op toen het technische even crashte…"

Quote

Het was een groot emotioneel proces waar we doorheen zijn gegaan...

Marco Borsato
Ster advertentie
Ster advertentie