Gijs 2.0

Ramon Brugman & superdeluxesupergezond broodje!

KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Ramon Brugman & superdeluxesupergezond broodje!

Woensdag én juni, dat betekent bezoek van chefkok Ramon Brugman van BinnensteBuiten! Speciaal voor Gijs 2.0 heeft hij weer een niet normaal, knettergezond, vezelrijk broodje bedacht waarvan 't water je gegarandeerd in de mond gaat lopen! Hoe je 'm maakt? Check 't recept hieronder!

Broodje Gijs 2.0
Geroosterde zalm met avocado, komkommerslierten, mierikswortel en little gem sla!

3 plakken volkoren brood
1 eetlepel zuivel spread
1/2 theelepel mierikswortel
1/2 avocado
6 stuks komkommer slierten
1 theelepel sushi-azijn
2 plakken gerookte zalm
1 kropje little gem sla

Meng de zuivelspread met de mierikswortel en smeer deze op twee boterhammen. Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Knijp de rijpe avocado uit en roer er met een vork doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Pluk wat blaadjes van de little gem sla en leg deze op de andere boterham. Maak met een kaasschaaf slierten van de komkommer en bedruppel deze met wat sushi-azijn en zout. Leg de plakjes zalm op een bordje en brand deze met een crème brûlée-brandertje af. Leg nu alles op de boterhammen en snij deze door.

Eet smakelijk!

En 't hele gesprek, dat beluister je hier terug!


Ster advertentie
Ster advertentie