Gijs 2.0
KRO-NCRV

Saskia Noort: Alles moet zo perfect zijn, het is onhaalbaar!

  1. Nieuwschevron right
  2. Saskia Noort: Alles moet zo perfect zijn, het is onhaalbaar!

Ze heeft al een Meesterprijs voor haar gehele oeuvre op zak...maar dat weerhoudt schrijfster en columniste Saskia Noort er niet van flink door te schrijven. Volgende week verschijnt 'Huidpijn. Volgens zeggen Noorts gevoeligste thriller tot nu toe, waarin ze opnieuw bevestigt als geen ander een scherp oog te hebben voor de tijdsgeest. Het boek is een echte pageturner. Op de vraag of het niet jammer is dat haar boek binnen 2 dagen uit is terwijl ze er maanden op gezwoegd heeft, antwoord ze: “Natuurlijk is dat een compliment! Daar hou ik zelf ook van…”


De hoofdfiguur in 'Huidpijn' is een presentatrice met een kinderwens, maar een relatie die op de klippen loopt… Ze is type dat je lijkt te kennen. "Natuurlijk heb ik heel veel talkshows gekeken ter inspiratie. En nee…het heeft niets met mijn eigen prive leven te maken. Maar uiteraard kijk ik goed om me heen….en ik zie wel vergelijkbare vrouwen.”

Bij elk boek dat Saskia schrijft heeft ze wel bepaalde muziek die er goed bij past. Toen er bij Huidpijn geen nummers omhoog kwamen borrelen, vroeg ze haar dochter er een nummer bij te maken. “Deze ‘Boek soundtrack’ versterkt het boek…het is prachtig.”

In een column haalde Noort laatst uit naar het idee dat we allemaal een perfect lichaam moeten nastreven. "Alles moet zo perfect zijn. Het is onhaalbaar!…of je moet een plastisch chirurg inschakelen en nooit meer iets lekkers eten." Boeken over het maakbare lichaam beheersen al weken de boeken top10. "Mensen lezen blijkbaar liever een boek over perfecte lichamen dan een goed boek! De lichaamscultuur is wel gevaarlijk af en toe! Laten we vooral blijven genieten..."

Quote

De lichaamscultuur is wel gevaarlijk af en toe! Laten we vooral blijven genieten...

Saskia Noort
Ster advertentie
Ster advertentie